Mandala tekenen en inkleuren

0000aaa2Een mandala is een tekening binnen de cirkel. Er bestaan regelmatige, geometrische afbeeldingen met de liniaal en passer geconstrueerd en er zijn vrije intuïtieve tekeningen. In deze cursus leer je beiden. Je leert eenvoudige mandala’s te maken met de passer. Het is een combinatie van gestructureerd tekenen binnen veilige kaders maar het biedt ook ruimte om met creativiteit om te gaan. En je leert vanuit je intuïtie een mandala te maken. Ik neem soms de vrijheid om de cirkel net iets anders te interpreteren. De ster bijvoorbeeld en de kristal zijn wel geconstrueerd vanuit een cirkel.

Deze cursus omvat het mandalatekenen als ook de technieken van het inkleuren. Je mag allerlei merken (Lyra, Karisma, Derwent, Bruynzeel, Caran d’Ache, Faber Castell) kleurpotlood uitproberen en je leert zodoende de kenmerken van potloden in het algemeen en specifiek. Hoe vetter het potlood, hoe beter het z’n pigment afgeeft. Ook werken we op verschillende papiersoorten, zodat je daarin ook de verschillen ontdekt.

De cursus omvat 4 dagdelen op de dinsdagochtend, namelijk: 26 juli, 2, 9 en 16 augustus. De tijden zijn: van 10.00 uur tot 12.30 uur. Voor de cursus betaal je € 100. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Reacties zijn gesloten.