Inspiratie

Je hebt al je tekenspullen op tafel gezet en je zit voor een leeg vel papier. Wat ga je tekenen? Wat komt er op papier? Waar begin je?  Wie kent dat niet, dit gevoel? De angst voor het lege papier.

Ik ken het wel, dat gevoel. Maar inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan om mijn passie te voelen en op te wekken. Waar loop ik warm voor? Waar word ik blij van? Waar ben ik tevreden over? Wat streelt mijn oog, wat beroert mijn ziel? Waar krijg ik kippenvel van?

Op de televisie kijk er erg graag naar Avro’s kunstuur. Vaak staat een bepaalde kunstenaar centraal en wordt hij of zij met zijn/haar  werk en visie helemaal gevolgd. Het zet mij aan om musea te bezoeken of bepaalde sites op internet te bestuderen. Ik heb een voorkeur voor moderne en abstracte kunst. Niet dat ik alles begrijp, maar dat hoeft niet. Ik word blij van binnen en een beetje opgewonden. En ik wil méér, ik word hebberig.

Met anderen heb ik wel discussies of je passie, je motivatie of je driften van binnen uit ontstaan of van buitenaf aangewakkerd worden. Ik weet van mezelf, dat ik geïnspireerd word door andere mensen. Bijvoorbeeld sterke vrouwen, die durven te doen wat ze moeten doen. Of mensen die anders durven te zijn.

Reacties zijn gesloten.