Workshop Escher

Maurits Escher, een Nederlandse graficus en kunstenaar, heeft wonderbaarlijke en bijna onmogelijke patronen gemaakt. In zijn museum in Den Haag zijn deze te zien. 

Op deze zondag, van 11.00 – 16.00 uur, maak je kennis met deze wiskundige kunstenaar. Wij doen het echter eenvoudig. We doen het zonder wiskunde. 

Maurits Escher deed onderzoek in Zuid-Spanje en ontdekte hoe de vlakvullingen en vlakverdelingen gemaakt werken. We leren een of meerdere patronen vanuit het Alhambra door middel van ruitjespapier en cirkels, taartpunten, zeshoeken, vierkanten en rechthoeken.

Stap voor stap word je meegenomen in de meetkunde van vroeger, maar zonder frustraties en met een kunstzinnig tintje. In deze workshop leer je malletjes maken waarmee je dmv verschuiven, draaien, omklappen en roteren de vlakken verdeelt. 

Iedere eerste zondag van de maand bied ik een dagworkshop aan waarin een kunstenaar centraal staat. In Schiedam, van 11.00 – 16.00 uur. De kosten zijn € 65,00 per keer. Dit is inclusief lunch en materiaal. 

 

Reacties zijn gesloten.