De rechte lijn is Goddeloos – Hundertwasser

Daarom schilderde de kunstenaar en architect Hundertwasser altijd golvende lijnen. Hundertwasser was kunstenaar en architect. Hij had een fascinatie voor spiralen. Ook had hij voorkeur voor grijze, regenachtige dagen. Hij woonde op een boot die hij Regentag genoemd had. Ik weet niet of hij tranen of regendruppels bedoelde, die hij veel schilderde. In zijn werken als architect maakte hij sprookjesachtige gebouwen en zelfs hele steden heeft hij ontwerpen. In Nederland staat een Ronald Mcdonald Kindervallei in Valkenburg. Een huis, als een spiraal met golvende lijnen. In Wenen heeft hij appartementen van nieuwe gevels voorzien. Iedere gevel kreeg een individuele uitstraling. Geen een was hetzelfde. Ik ben door Hundertwasser geïnspireerd geraakt. Zijn kunst is kleurrijk en expressief.

Daarom organiseer ik weer eens een workshop waarbij we ons laten inspireren door het gedachtengoed van Hundertwasser. We tekenen, verven, kleuren, kliederen en spelen. Het kleuren doen we met ecoline, een waterig goedje dat heel kleurrijk en sprankelend is. Ecoline geeft vuurwerk en maakt blij. Zowel het materiaal als de inspirator als het onderwerp zorgt voor losheid en stroming en je komt dichter bij je gevoel.

Je maakt op een speelse manier kennis met deze (en de andere) kunstenaar(s). De workshop is onderdeel van de reeks ‘kunstenaars’ en is op iedere eerste zondag in de maand van 11.00 – 16.00 uur. De kosten zijn € 65,00 per persoon. Koffie, thee, lunch en materiaal is inbegrepen. Er kunnen maximaal 4 deelnemers meedoen.

Je kunt je hier aanmelden. Zodra ik je aanmelding heb ontvangen, stuur ik je alle informatie toe die nodig is.

In dit filmpje laat ik zien hoe je met achtergrond en voorgrond een schildering maakt.

 

Reacties zijn gesloten.