Cursus samen inkleuren voor volwassenen – Schiedam

 Cursus samen inkleuren voor volwassenen – Schiedam

samen kleurenIn het voorjaar breng ik een kleurboek uit met de kleurplaten die ik de afgelopen drie jaar heb getekend voor de ouderen, met wie ik elke week teken. Het boek heeft als titel ‘Samen kleuren’. De nadruk bij dit vrijwilligerswerk ligt op contact maken. De deelnemers zijn erg ontspannen tijdens het kleuren, waardoor gesprekken als vanzelf ontstaan. Ook heeft het kleuren een bepaalde uitwerking op de dames. Ze herkennen patronen door de tekening te draaien, te moeten tellen, en bedenken hoe ze gaan inkleuren en welke kleurtjes te gebruiken. Het heeft een activerende uitwerking op hen.

In de cursus ‘Samen inkleuren’ ligt de nadruk op het inkleuren, de techniek ervan, alles uit je kleurpotloden halen, van anderen leren en ontspannen.

Het gebruik van materiaal is inbegrepen. Je mag allerlei merken (Lyra, Karisma, Derwent, Bruynzeel, Caran d’Ache) kleurpotlood uitproberen en je leert zodoende de kenmerken van potloden in het algemeen en specifiek. Hoe vetter het potlood, hoe beter het z’n pigment afgeeft. Ook werken we op verschillende papiersoorten, zodat je daarin ook de verschillen ontdekt.

De cursus omvat 4 dagdelen, namelijk: 19 en 26 januari, 9 en 16 februari 2017.

Het betreft een middagcursus is van 13.30 uur tot 16.00 uur. De cursus is € 100. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Opgeven kan telefonisch: 010 – 7515231 of via de aanmeldknop rechts bovenin.

Reacties zijn gesloten.