Het kleurpotlood herontdekt

IMG_1270bewerktWie kent het niet, het heerlijke gevoel uit de kinderjaren, toen je nog zo onbevangen en met veel liefde kleurplaten inkleurde. Ik heb hele fijne herinneringen aan het Sinterklaasfeest, waarop ik een doos Caran ‘d Ache kleurpotloden kreeg. Die mooie, even grote, scherpe punten! Het was bijna zonde om ze te gebruiken en zeker om ze te slijpen. Nu heb ik hetzelfde met mijn FaberCastell-kleurpotloden. Maar zonde vind ik het niet meer, de punt hoort scherp te zijn, dus slijp ik er lustig op los. Inmiddels beheers ik diverse kleurtechnieken, zodat ik aan mijn tekeningen diepte en schaduw kan meegeven. Daardoor worden voorwerpen hol of bol. Je kunt heel ‘vet’ inkleuren, zodat je alle pigment afgeeft aan het papier en je helemaal geen wit meer ziet. Maar de techniek om lucht en licht in je tekening aan te brengen bevalt me beter. Het is alsof ikzelf er meer lucht door krijg.

In de winkels liggen op dit moment veel kleurboeken voor volwassenen. Persoonlijk vind ik ze erg vol en druk. Echt oefenen met mooi inkleuren kun je het beste in wat grotere vlakken. In mijn workshops en cursussen laat ik daarom de deelnemers eerst zelf een tekening maken, niet al te ingewikkeld. En daarna gaan we deze inkleuren met de hierboven genoemd technieken.

Op 3 januari, op dinsdagmiddag, is er een kleuren voor volwassenen-workshop van 14.00 – 16.00 uur. Daarna iedere eerste dinsdagmiddag van de maand. Zelfde tijd. De kosten zijn € 25,00 per keer. 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.