De Kunstclub

De Kunstclub
Iedere donderdagmiddag ga ik naar het verzorgingshuis Frankeland in Schiedam. Er staat dan een kunstactiviteit op stapel. Een vaste groep van 6 dames schuift aan. Tijdens het tekenen en schilderen, knippen en plakken zijn er gesprekken en is er stilte. Ik ken de dames inmiddels heel goed. 
Iedere week doe ik een nieuwe kunstactiviteit. Dit ervaren de dames als verrassend, maar ook moeilijk. Kunst geeft opwinding en als je opwinding voelt, wil je meer van dat heerlijke goedje. Iedere week zijn ze nieuwsgierig wat ik nu weer uit mijn rolkoffer haal. 
De dames gaan anders naar de wereld om hen heen kijken: de 96-jarige Ans kijkt opeens anders naar reclamefolders en ziet mogelijkheden voor de collages die we op de Kunstclub maken. De onzekere 88-jarige Lenie begint bij iedere nieuwe activiteit met: ‘dat kan ik niet, dat zie ik niet, dat snap ik niet, ik vergeet dat, mijn ogen gaan achteruit’. Maar met een beetje hulp is ze toch lekker bezig en ze is altijd heel blij en opgetogen met het resultaat. Alles wordt ingeplakt in een ‘dit-ben-ik-boekje’. Als kinderen en kleinkinderen op bezoek komen wordt dit boek altijd tevoorschijn gehaald en trots worden de kunstwerken bekeken. 

Kunst maken geeft rust 
Kunst maken opent je hart
Kunst kijken ontroert en maakt blij
Kunst verlegt grenzen
Kunst brengt je in beweging

Klik op de volgende link en zie het resultaat van de wekelijkse kunstactiviteit

Matisse

van Gogh

 

 

 

Reacties zijn gesloten.