Aanbod workshops

Inkleuren voor volwassenen

Wat:          Workshop ‘Geef kleur aan je dag’.     
Thema:     De vier seizoenen
Wanneer: 28 april 2018
Waar:        Praktijk Margot Postma
Adres:       Korenwijnpad 3, Schiedam. Parkeren op Hollandiahof.
Wie:          Margot Postma, tekendocent
Tijdstip:   van 10.00 uur – 16.30 uur
OV:           Trein, metro, bus, tram halte: Schiedam Centrum

In de workshop ‘De vier seizoenen’ gaat het over kleuren met kleurpotlood, over  de kleurenleer en over de techniek van het inkleuren. In 4 blokken (lente, zomer, herfst en winter) word je meegenomen en kleur je op speelse manier bloemen, vogels, bladeren, sterren en meer. 

In het blok ‘De lente’ gaat het over kleurpotloden in het algemeen, over papiersoorten en leer je het verschil tussen wevend en roterend inkleuren. Je kunt vet en schraal inkleuren en je kunt er op die manier een verloop in aanbrengen. Ook leer je spelend dat je vlakken wit kunt laten. Dat geeft aan je tekening frisheid en luchtigheid. In ‘De zomer’ gaat het om een juiste sfeer neer te zetten. Wat zijn koele en warme kleuren? Welke kleuren passen goed bij elkaar? Hoe stel je je kleurenpalet samen? ‘De herfst’ is een jaargetijde waarbij veel tertiaire kleuren in de natuur zichtbaar zijn. Bij de kleurenleer krijg je uitleg hierover. We kleuren een herfstsfeer en gaan er diepte aan geven met het kleurpotlood. In ‘De winter’ werken we op zwart papier en verken je mogelijkheden met verschillende materialen. Aan het eind van de dag heb je geleerd om meer uit je kleurpotlood te halen en heb je het plezier ervaren van de kleuren in de natuur. Je gaat vast anders kijken naar een bloem of blad! Tenslotte gaat het vooral om de vreugde van het creatief en scheppend bezig zijn.

Programma:
Inloop vanaf 9.45 uur met koffie en thee en om 10 uur gaan we aan de slag. Om 13.00 uur is er tijd voor een lunch. Een kopje soep wordt geserveerd. Graag je lunch zelf meenemen. De dag sluiten we af vanaf 16.30 uur. De workshop kost € 55,00 inclusief koffie, thee en alle materialen. Er zijn mooie kleurpotloden in voldoende mate aanwezig. Maar niets staat je in de weg om je eigen favoriete kleurpotloden mee te nemen. 

Je kunt je per e-mail aanmelden. Je ontvangt dan een bericht over de aanmeldings- en betalingsprocedure. Je bent verzekerd van deelname als het bedrag van € 55,00 is bijgeschreven op de bankrekening. 

Opgave via de website

www.geefkleuraanjedag.nl/aanmelden/

of  hier.

od tekenen en schilderen Schiedam

Reacties gesloten